Δωρεά στη μνήμη Θρασύβουλου Φατούρου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2023
September 30, 2023
Το Ζαγόρι εντάχθηκε ως πολιτιστικό τοπίο στην UNESCO
September 30, 2023

"Σχεδόν τρία χρόνια μετά το θάνατό του και σε μια απλή τελετή σήμερα στο Κουκούλι Ζαγορίου όπου απεβίωσε, η οικογένειά του Θρασύβουλου Δ. Φατούρου (1928-2020) παρέδωσε στη μνήμη του ένα μέρος της νέας παιδικής χαράς του χωριού μας.

Ίσως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο μνημόσυνο για τον Θρασύβουλο, έναν άνθρωπο που αγαπούσε τα παιδιά, από τα κούνια - μπέλα, τα τραμπαλίσματα, τα γέλια και τις φωνές των παιδιών που θα παίζουν με ασφάλεια στην παιδική χαρά του Κουκουλίου.

Ευχαριστούμε όλους τους Κουκουλιώτες για την αγάπη και την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ζαγορίου κ. Γιώργο Τσουμάνη και τον τοπικό Πρόεδρο κ. Λάμπρο Γόγολο και για τις ενέργειές τους που είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της δωρεάς μας.

Πολλοί ταξιδεμένοι Κουκουλιώτες και Ζαγορίσιοι άφησαν μεγάλο μέρος ή και ολόκληρη την περιουσία τους στο χωριό τους. Εμείς πράξαμε το ελάχιστο. Η προσπάθεια συνεχίζεται."

Η σύζυγος Ελένη, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Διαβάστε περισσότερα για τον βίο του Θρασύβουλου Φατούρου στην ηλεκτρονική έκδοση του βΙβλίου του "ΑΦΙΕΡΩΜΑ" : www.fatouros.eu